APAKAH KERANA ORANG RAMAI TIDAK YAKIN UNDANG-UNDANG YANG ADA?

Peragut Myanmar mati dibelasah

Oleh NOR SHAFAWATI YUP
shafawati.yup@kosmo.com.my

SEORANG peragut Myanmar dibelasah oleh orang ramai yang meragut dua pelancong China yang baru keluar dari medan selera ini di Jalan Pudu kelmarin.

KUALA LUMPUR – Tindakan dua lelaki Myanmar yang meragut beg tangan milik dua pelancong warga China berakhir dengan tragedi apabila salah seorang daripada peragut itu mati dibelasah oleh orang awam dalam kejadian berhampiran medan makanan di Pudu di sini kelmarin.

Dalam kejadian pada pukul 8 malam itu, orang ramai yang berang dengan tindakan peragut itu bertindak memukul dan menendang suspek namun salah seorang daripada peragut itu berjaya melarikan diri.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Zulkarnain Abdul Rahman berkata, sebaik polis tiba di tempat kejadian, suspek yang dipukul telah mati akibat mengalami pendarahan teruk di kepala.

“Sebelum kejadian, kedua-dua suspek itu meragut dua wanita warga China yang ketika itu dalam perjalanan ke hotel selepas makan di medan selera berkenaan.

“Berlaku pergelutan dalam cubaan meragut itu dan dua mangsa wanita tersebut juga cedera akibat ditikam dengan pisau,” kata beliau di sini semalam.

Leave a Reply